Rehabilitació del sòl pelvià

Rehabilitació del sòl pelvià

Rehabilitació del sòl pèlvic: perquè s’afebleix i com tractar-ho

El sòl pèlvic és el conjunt de músculs i lligaments que se situen en la part inferior de la zona abdominal i que compleixen amb la important funció de sostenir òrgans tan importants com la bufeta, la uretra i l’úter. També serveix com a estructura per a per al recte permetent el seu normal funcionament. A causa de la seva posició estratègica és molt important mantenir aquesta zona en perfecte estat.

 

La debilitació del sòl pèlvic pot portar diversos problemes de salut. Poden aparèixer problemes amb el control de la micció podent donar a lloc a incontinència. També pot generar dolors musculars d’esquena i la caiguda dels òrgans pèlvics (el que es coneix com a prolapse) afectant el seu normal funcionament. Finalment, també pot originar disfuncions sexuals.

 

Les causes de l’afebliment del sòl pèlvic són d’origen divers. Aquest problema es pot donar en dones després del part en el qual aquesta zona del cos es veu compromesa. El risc augmenta si s’ha sofert diversos embarassos o si s’usat algun tipus d’instrumental per a ajudar durant l’enllumenament.

 

L’edat i la menopausa també són unes altres de les causes de l’afebliment del sòl pèlvic. El teixit muscular es veu afectat reduint la seva elasticitat fent que no compleixi amb la seva funció de manera eficient.

 

L’activitat física també pot ser origen de l’afebliment del sòl pèlvic. Sobretot, la que es realitza de manera explosiva en la qual se sotmet a una pressió excessiva els músculs d’aquesta zona.

 

Finalment, el sobrepès és l’altra causa de l’afebliment del sòl pèlvic. Ja que també se sotmet a massa estrès a aquesta regió de l’organisme que si no es combat pot generar en el problemes ja assenyalats.

 

Existeixen diverses opcions per a poder recuperar el normal funcionament del sòl pèlvic

 

A causa dels problemes que porta l’afebliment del sòl pèlvic es fa necessària realitzar un tractament que permeti la seva rehabilitació. Amb això es pretén que recuperin la seva força i elasticitat perquè puguin tornar a complir amb la seva important funció.

 

La rehabilitació del sòl pèlvic es duu a terme per un fisioterapeuta que compti amb coneixements tècnics especialitzats. El principal objectiu és treballar aquests músculs com es poden treballar amb uns altres. Mitjançant la contracció voluntària es pot recuperar la força i el normal funcionament d’aquesta regió del cos.

 

Amb ajuda del professional de fisioteràpia es poden aprendre a realitzar exercicis de manera eficaç i controlada per a la rehabilitació del sòl pèlvic. El millor és que una vegada apresos es poden realitzar en qualsevol ocasió amb l’únic requisit que es practiqui amb la bufeta buida. És el que es coneixen com a exercicis de Kegel que bàsicament consisteix a estrènyer els músculs d’aquesta zona.

 

La cirurgia reconstructiva també ens ofereix solucions per a la rehabilitació del sòl pèlvic. Per als casos més acusat es pot recórrer a aquesta solució en la qual es col·loca una malla de propilè que ajuda al conjunt muscular a realitzar les seves funcions de sustentació.

 

La rehabilitació del sòl pèlvic és fonamental per a poder portar una vida amb normalitat. Per això també es poden realitzar tractaments per a aconseguir prevenir el seu excessiu desgast.

 

En Centre Mèdic Sant Martí podràs trobar els professionals que et poden ajudar amb la rehabilitació del sòl pèlvic i a millorar la teva salut en general. Entra ja en la nostra web i descobreix totes les possibilitats que t’oferim. Millora ja la teva qualitat de vida!

 

Reserva la teva hora

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button