Osteopatia. Entrevista al Diari de Terrassa. 8 de febrer de 2014.

Osteopatia. Entrevista al Diari de Terrassa. 8 de febrer de 2014.

L’osteopatia és una disciplina terapèutica que té molt a dir en el tractament del dolor a les articulacions. És una tècnica manual que aconsegueix resoldre aquest tipus de molèsties per mitjà de reajustaments de les estructures òssies i musculars del cos de la persona afectada.

L’osteòpata Joan Sala acostuma a tractar problemes d’articulacions a la consulta que té al Centre Mèdic Sant Martí. “Dins el camp de l’osteopatia entenc el cos com una globalitat i per tant aplico l’osteopatia des del camp de la biodinàmica, sense oblidar la manipulació estructural, visceral (òrgans interns) i la cranial.”

Aquest especialista és diplomat en fisioteràpia i osteopatia, llicenciat en psicologia clínica i actualment és professor de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. A la seva consulta privada el perfil de patologies de dolor d’extremitats que tracta el diferencia en dos grans grups. D’una banda, “persones que atribueixen les molèsties a un acte en concret, com una torçada de turmell, un cop, haver manipulat una càrrega o un moviment repetitiu i presenten un esquinç, contusió, una lumbàlgia, una sobrecàrrega muscular o una torticoli”, explica. En segon lloc hi hauria aquells casos on l’origen del dolor és difícil d’identificar. En aquest grup figuren “persones que no relacionen el dolor amb un traumatisme o impacte en concret sinó que ha esdevingut al llarg d’un procés”, indica. “Moltes vegades les molèsties o un dolor d’esquena són la conseqüència d’un procés psicològic mal resolt,com ansietat, cansament psíquic, procés depressiu, tristesa o estrès.”

El terapeuta Joan Sala ha observat en els seus anys d’exercici de la professió que les lesions de genoll s’agreugen per una sobrecàrrega a causa d’un augment de pes i també “per un treball poc adequat a l’hora de fer certes activitats físiques”.

“Molts dels problemes de genoll poden venir per un desequilibri a les articulacions veïnes, els turmells i la pelvis”, comenta. Per resoldre’ls el seu tractament consisteix a “harmonitzar el genoll dins de l’extremitat i aquesta dins del cos, compensant les càrregues i permetent que la seva funcionalitat millori”. També acostuma a tractar lesions en esportistes i que identifica com lumbàlgies, pubàlgies, esquinços i d’altres problemes ◗

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button