NOU SERVEI DE FISIOTERÀPIA

NOU SERVEI DE FISIOTERÀPIA

Nou servei de FISIOTERÀPIA

Des del Centre Mèdic Sant Martí hem trobat interessant i necessari incloure a la nostra llista de serveis el de la Fisioteràpia per donar una alternativa terapèutica no farmacològica per pal·liar els símptomes de múltiples dolences, tant agudes com cròniques, que poden afectar el nostre organisme. Així doncs, amb el tractament adequat del servei de fisioteràpia retornarem l’harmonia funcional que s’ha vist alterada a causa d’una afectació en el nostre sistema múscul- esquelètic. 

 fisioteràpia4

ALTERACIONS TRAUMÀTIQUES I REHABILITACIÓ ESPORTIVA:

  • Trencaments fibril·lars: És una lesió muscular que es produeix després d’un estirament forçat i que dóna lloc a una elongació excessiva mentres el múscul encara està en contracció i trenca algunes fibres musculars.
  • Esquinços: Un esquinç és l’estripada, distensió o estirament excessiu d’un lligament. Es produeix a causa d’un moviment brusc, caiguda, una forta torsió de l’articulació, que fa superar la seva amplitud normal. Els esquinços causen dolor, inflamació i impotència funcional. El temps de recuperació és variable segons quina sigui la gravetat i la cronicitat de la lesió.
  • Tendinitis: La tendinitis és la inflamació del tendó, degut a la repetició de moviment i males postures tan en el treball com en l’esport que provoca dolor i rigidesa i empitjora amb el moviment.
  • Capsulitis: La capsula articular s’inflama, s’aprima, i es disminueix la movilitat activa i pasiva de l’articulació, que inclús pot portar fibrosis en els teixits. Aquesta capsulitis pot presentar-se amb edema, canvis amb la textura, temperatura o color de la pell.Si aquesta lesió es tracta amb exercicis actius i passius, combinació de terapies amb escalfor, i amb un treball molt intens pot recuperar-se molt bé.
  • Distensió muscular: Una distensió muscular es l’esquinçament parcial o complet de fibres musculars, que es trenquen, en menor o major quantitat, depenent de la violència del gest causant de la lesió. Les distensions musculars es produeixen degut a una sobrecàrrega dinàmica, amb la qual la causa més típica és una contracció violenta amb estirament excessiu simultani. És a dir, hi ha una tensió excèntrica contra una de concèntrica.
  • Contractures: És l’augment del to muscular de manera continuada i involuntària. Quan un múscul o grup muscular està sotmès a un intens treball i arriba a la fatiga, no l’hi dona temps entre contracció i contracció a relaxar-se, apareixent la contractura. Els síntomes que tenim quan patim una contractura són: Increment del to muscular, escurçament del múscul, minimització del metabolisme, reducció de la capacitat de rendiment, dolor a la pressió i/o a la tensió per contracció, inflamació de la zona afectada…

fisioteràpia5

ALTERACIONS DE LA COLUMNA I ALTERACIONS POSTURALS:

  • Cervicàlgies: La cervicalgia és dolor a la zona de les cervicals, peró no et diu quina lesió tens, nomès és un simptoma. A partir d’aquí s’ha de mirar i observar el motiu d’aquest dolor en cada pacient, perque potser per molts motius, males postures, postures mantigudes a la feina, molta estona a l’ordinador, un antic accident de transit, un esforç fet amb mala positura, etc. Un cop identificada la causa del dolor es fa tractament per evitar que la lesió empitjori i es cronifiqui.
  • Dorsàlgies: La dorsàlgia és el dolor a la zona dorsal o toràcica degut a varies causes que tant poden ser per deformitats de la columna, tipus cifosis (giba) o com per un dors pla, o per escoliosi ó també per mantenir postures incorrectes, ó per esforços inadequats. El dolor normalment és a la zona lligamentosa o muscular. Aquest dolor pot provocar desequilibris a tota la columna, i alterar la correcta movilitat de la resta de l’esquena. Aixó tant pot pasar sí el problema s’origina a nivell cervical, dorsal o lumbar. I a més a més el dolor a nivell dorsal també altera el moviment respiratori. Un cop feta l’exploració seria adient començar el tractament adequat amb un treball global de tota la columna per tenir uns millors resultats, doncs s’ha de rearmonitzar tota la cadena muscular posterior per no tornar a recaure.
  • Lumbàlgies: És un dolor que es localitza a la part baixa de la columna. Quan el dolor lumbar s’escampa amb un dolor intens cap a la natxa i part posterior de la cuixa i cama significa que hi ha irritació del nervi ciatic i llavors és una lumbociatalgia. La columna  lumbar esta formada per moltes estructures, nervis, ligaments, musculs, vasos sanguinis, i a part soporta molt pes, per aquest motiu es fàcil que aquesta zona pateixi lesions diferents, com pot ser per desgast, per accions    mecàniques, per factors reumatológics, per problemes psicológics, problemes d’infeccions, problemes musculars, peró la frequent son les causes mecàniques com son les males postures i treballar amb posicions inadequades. Nosaltres el que fem es una valoració i exploració d’aquesta zona i de la resta de la columna per veure l’origen del problema i posar tractament per eliminar el dolor i prevenir per que no torni a aparèixer.
  • Escurçaments d’isquiotibials: Molt comú en nens que fan esport intens per escurçament de la musculatura posterior de les cames i impedeix un creixement harmònic i a la llarga provoca un desequilibri muscular i en conseqüència problemes de lumbàlgies en la infancia.

fisioteràpia6

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Ir a la barra de herramientas