La gimnàstica abdominal hipopressiva està especialment indicada com a tècnica per recuperar la força i el to de la musculatura del sòl pèlvic que, juntament amb els exercicis de Kegel, han de ser iniciats i apresos sota l’assessorament d’un professional FISIOTERAPEUTA.
En realitzar els abdominals hipopressius ajudem a prevenir l’aparició de tot tipus d’hèrnies i prolapses (discals, inguinals i vaginals), contràriament al que passa amb els abdominals clàssics, on la pressió sobre els òrgans pot generar a la llarga l’aparició d’hèrnies per sobreesforç.
Aquesta tècnica s’utilitza molt durant el postpart. Després de donar a llum, en un part natural, la musculatura del sòl pèlvic queda afectada pel pes i la pressió que exerceix el fetus en néixer, pels esforços de la mare en empènyer o per les lesions que poden provocar els instruments utilitzats durant el part. Els resultats d’aquesta tècnica es poden apreciar després de dos o tres mesos sempre que es facin d’una manera constant i continuada. Els beneficis són un enfortiment dels músculs de la vagina, bufeta, anus i recte, i la disminució del risc de patir una incontinència urinària lleu en un 95% dels casos i una de moderada en un 60%.
També estan molt indicats per a persones que fan esport, ja que milloren la potència abdominal de forma reflexa i el to dels músculs del perineu. Ajuden també a reduir el perímetre de la cintura perquè enforteixen els abdominals profunds (oblics i transversos). Són els músculs que marquen la cintura i estabilitzen la columna lumbar, i contribueixen a prevenir els dolors d’esquena així com a reforçar les cadenes musculars que intervenen en una postura corporal correcta.