Fisioteràpia a Terrassa: teràpies manuals

Fisioterapia terrassa

Fisioteràpia a Terrassa: teràpies manuals

Teràpies manuals en fisioteràpia

La fisioteràpia és una disciplina que ofereix tractament a través de mitjans físics, exercici terapèutic, massoteràpia i electroteràpia; el seu objectiu és curar, recuperar i adaptar a persones amb disfuncions somàtiques, psicosomàtiques i orgàniques.

Mitjançant la fisioteràpia es poden tractar lesions musculars i articulars (cervicals, lumbars, artrosi, artritis, reuma, fibromiàlgia …) i també és útil a nivell preventiu, per reduir la probabilitat de patir lesions esportives.

El fisioterapeuta és el professional que practica fisioteràpia, les seves funcions són:

  • Examinar i avaluar el pacient d’una manera integral.
  • Valorar si el pacient pot rebre fisioteràpia o ha de ser remès a un altre professional de la salut.
  • Dissenyar i aplicar un tractament al pacient.
  • Avaluar el resultat del tractament aplicat.
  • Fer recomanacions per fomentar l’autocura.

La fisioteràpia es val d’una sèrie de tècniques variades per aconseguir la recuperació dels pacients, avui anem a començar amb les tècniques fonamentals.

 

Tipus de massatges a fisioteràpia

En fisioteràpia el massatge és la base de treball sobre el cos del pacient. Hi ha diferents tipus de massatges terapèutics que es realitzen: massatge descontracturant, massatge esportiu, criomasaje, drenatge limfàtic manual, massatge circulatori … A continuació us descrivim els més consultats:

Massatge esportiu

El massatge esportiu està enfocat a aquelles persones que practiquen un esport de manera intensa, sigui amateur o professional. És un massatge intens i enèrgic que ajuda a escalfar la musculatura prèviament a la realització de mobilitzacions i estiraments, o bé ajuda a relaxar-la una vegada realitzat un exercici intens. Té una funció preventiva, per reduir el risc de lesions musculars.

massatge esportiu fisioterapia terrassa

Massatge descontracturant

El massatge descontracturant es focalitza sobre la zona on hi ha la musculatura contracturada. La musculatura tensa pot ser deguda al sobreesforç físic esportiu, però també és habitual a causa de postures inadequades a la feina oa causa de lesions.

Mitjançant el massatge, el fisioterapeuta treballa la musculatura per aconseguir que es relaxi, obtingui més flux sanguini i s’oxigeni.

Drenatge limfàtic manual

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge que té com a finalitat moure els líquids i toxines acumulades en l’organisme, cap al sistema limfàtic, perquè aquest l’elimini de forma natural.

Drenatge linfàtic manual Terrassa

El sistema limfàtic té funcions immunològiques, però al contrari que el sistema circulatori, no compta amb un òrgan bombeador per moure la limfa, que es mou gràcies a les contraccions musculars i el moviment de les extremitats. El fisioterapeuta, amb l’acció masajeante de les seves mans, va ajudar a mobilitzar la limfa, creant un buidament de toxines en els teixits. El drenatge limfàtic és molt útil per reduir edemes i disminuir la retenció de líquids.

 

Mobilitzacions en fisioteràpia

Les mobilitzacions són una part fonamental del tractament fisioterapèutic. L’acció conjunta dels massatges i les mobilitzacions redueix significativament o elimina els dolors associats a problemes articulars i musculars, sigui la causa per lesions o recuperació després d’una operació.

Mobilitzacions passives

Aquest tipus de mobilitzacions es realitzen en les primeres sessions de tractament si el pacient presenta problemes musculars i / o articulars que li impedeixen realitzar els exercicis per si sol. El terapeuta acompanya els moviments a realitzar: en braços, cames, articulacions; el pacient ha de deixar-se portar i que sigui el fisioterapeuta qui faci els moviments dels seus membres.

Mobilitzacions actives

Es realitzen quan el pacient compta amb la suficient autonomia motriu per participar activament en el tractament de fisioteràpia. El fisioterapeuta mostra com és la pauta de moviment a realitzar, però és el pacient el que controla l’esforç realitzat.

Com podeu veure, les tècniques manuals de la fisioteràpia us poden ajudar molt, sigui per a la preparació muscular i prevenció de lesions en l’esport, bé sigui per tractar el dolor muscular i articular, bé sigui per a la recuperació després d’una lesió o operació.

Si tens dolor i molèstia, contacta amb Centre Mèdic Sant Martí, la nostra fisioterapeuta avaluarà el teu cas particularment i dissenyarà un pla d’acció a mida per a la teva recuperació.

 

RESERVA LA TEVA SESSIÓ

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button