coaching

Què és el coaching per a la salut?

És un procés de canvi personal que ajuda a passar d’una situació actual a una desitjada. Es tracta de crear conjuntament amb el pacient un espai que faciliti el canvi: de pensaments, d’actituds, de conducta… En definitiva, obtenir millores d’una manera més ràpida i eficient.

En general els objectius de millora de la salut es divideixen en dos tipus: els d’evitar algun hàbit que no convé, com menjar dolços o fumar, i els d’aconseguir alguna millora com fer exercici, caminar més… En el coaching per a pacients, molt sovint, els objectius acostumen a estar més relacionats amb alguna disfunció que obliga a fer un canvi per a prevenir o tractar una malaltia (baixar el sucre, el colesterol), però no sempre és així. En tots els casos la motivació és bàsica per aconseguir-ho.

 

El coaching és una metodologia que s’inspira en diferents models, la majoria d’ells provenen de la psicoteràpia, però també d’altres disciplines. Només en citaré dos, que són els que acostumo a aplicar als pacients: el model sistèmic o relacional i el model orientat a les solucions.

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button