Cel·lulitis

La cel·lulitis no és tan sols un problema estètic, sinó que estem davant una veritable alteració del teixit conjuntiu, on hi ha una acumulació de greix i de líquids a  les cuixes, els malucs, les natges i la cara interna dels genolls.

Quin tipus de cel·lulitis tinc?

Cel·lulitis dura: la pell té un aspecte compacte, fred i granulós al tacte. Quan la pessiguem ens fa mal.

 

Cel·lulitis edematosa: les cames poden presentar un augment de volum al llarg del dia. Està associada a problemes de retenció de líquid i en el seu origen hi ha problemes de mala circulació, dietes desequilibrades, problemes hormonals o hereditaris.

 

Cel·lulitis tova: la pell té un aspecte gelatinós amb flacciditat i s’enfonsa al tacte. Malgrat que no és dolorosa, sí que ens dóna una sensació de pesadesa.

 

Tractament

Un cop conegut l’origen de la nostra cel·lulitis podrem indicar-te el millor tractament. Podem destacar:

 

Mesoteràpia (infiltracions)

És una de les tècniques més utilitzades. Consisteix a introduir productes homeopàtics anticel·lulítics  amb microinjeccions a la dermis a les zones on la cel·lulitis és més localitzada.

 

 

Vaccumteràpia (endomassatge)

 Consisteix en la utilització de l’efecte del buit per pressió negativa.  Realitzant  un massatge i una succió del teixit, s’ajuda a mobilitzar les acumulacions  de greix i de cel·lulitis. Molt efectiva per a les cel·lulitis dures.

 

 

Termoteràpia

 És l’aplicació de calor local. Ens provocarà un augment de la circulació sanguínia, una major aportació  de nutrients i  oxígens, i una major eliminació de toxines. Tot plegat ens servirà per eliminar greix i reduir volum.

 

Crioteràpia

 Basada en l’aplicació de fred (molt recomanable en els problemes de circulació). Habitualment es fan en forma d’embenats per afavorir la circulació de retorn i estilitzar el contorn corporal.

 

 

Pressoteràpia

 Aplicació de pressió positiva gràcies a un aparell que disposa d’unes botes que fan un drenatge limfàtic i venós que afavoreix la disminució de la retenció de líquid.

Les càmeres inflables es poden col·locar a les cames, els braços, l’abdomen…

 

 

Ultrasons

 Els ultrasons són unes vibracions mecàniques amb una freqüència superior a la de so audible. L’agitació de les molècules dels teixits es tradueix en un augment de la temperatura interna amb un efecte de reducció de volum, acció antiedematosa, augment de la diüresi  i  tractament anticel·lulític.

 

 

Massatges

 Els massatges són molt adequats, però s’han de fer de forma  regular i continuada. Els seus efectes físics i mecànics ajuden a millorar la circulació tant venosa com limfàtica. Un tipus de massatge especialment indicat és el drenatge limfàtic manual.

 

 

Productes específics

 L’aplicació de productes a casa és molt adequada, però s’ha de fer de forma  regular i continuada. De forma tòpica podem utilitzar cremes que portin cafeïna o els seus derivats, Gingko biloba o centella asiàtica.

 

Liposucció

 En el cas que hi hagi acumulacions de greix ben localitzat, la liposucció té un alt grau d’efectivitat.

 

Alimentació

 L’alimentació no sol tenir una relació directa amb la presència de cel·lulitis, encara que, si hi ha un sobrepès, aquest s’haurà de tractar amb una dieta hipocalòrica. Sempre recomanarem una bona ingesta de líquid per estimular la diüresi i una bona aportació de fibra per evitar problemes de restrenyiment. Així, en l’alimentació haurem d’incloure aliments antioxidants, rics en fibra, diürètics i antiinflamatoris, com ara la pinya, els espàrrecs, els llegums, el segó i l’avena, el bròquil, el peix blau…

 

Exercici físic

La realització de tota una taula d’exercicis físics aeròbics ens pot aportar beneficis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Página: 1
[AdT1]O bé. En pessigar-la

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button