Berrugues plantars

Berrugues plantars

Les berrugues són infeccions víriques que causen problemes que en ocasions no són senzills de resoldre.

El papil·loma víric o berruga es dóna amb més freqüència en els nens i  el segment de gent jove i de forma de vida urbana, és molt contagiós i cal saber diferenciar-la, per posar remei el més ràpid possible, així com mitjans per evitar la seva propagació a persones de l’entorn.

La veritable berruga plantar (verruca plantaris) s’ha de diferenciar de les callositats encara que poden coexistir les dues patologies de forma conjunta, és a diruna callositat amb una berruga.

 

Diagnòstic de berrugues plantars:

 

El pessic de la lesió és més dolorós que la pressió.

S’aprecien uns punts negres en el centre de la lesió.

Poden existir diverses, en forma de mosaic.

En ocasions si estan en zona de suport una callositat les recobreix.

Si es furguen solen sagnar amb facilitat (no furgar ni tallar mai)

 

 

1.Davant la sospita de lesió acudir al podòleg o dermatòleg. Avui dia hi ha molts tractaments, que van des dels immunitaris, passant  per l’aplicació de diverses tècniques com ara: Crioteràpia (tractament per congelació amb nitrogen), queratolítics, tòxics cel·lulars etc … Cada especialista escollirà el més adequat al pacient, per edat, ocupació, estat general etc …

No tractar mai per compte propi.

2.Tenir molta cura en llocs públics, preferentment d’anar calçat amb xancletes, tant en espais comuns com dutxes, vestuaris, piscines etc ..

3.No prestar mai peces, com mitjons o calçats del tipus que siguin.

4.En cas d’estar contagiat extremar les precaucions al domicili per evitar contagiar als familiars.

5.No rentar-se els peus al bidet, si és utilitzat per al que està pensat.

6.Rentarem els mitjons amb una mica de lleixiu.

7.Mantenir els calçats en bon estat, és a dir, que la sola interior no present trencaments o arrugues que puguin produir-nos microlesions a la pell peron infectar-nos.

 

És important recordar que l’anar descalç per llocs públics tancats com vestidors, piscines o gimnasos és risc de contagi important, no així en llocs a l’aire lliure com les platges, el camp etc.

 

 

 

 

 

<a class=»btn-nuestro» href=»https://www.santmarti.com/contacte/»>RESERVA LA TEVA SESSIÓ</a>

Aquest lloc web fa servir galetes per a que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Call Now Button